Semester är inte fy skam!


Efter att ha anlänt i stugan har vi hunnit med en hel del. Dagarna läggs till varandra, och redan är första semesterveckan slut, men eftersom så mycket hunnits med så känns det inte panikartat, som det ibland kan göras, utan bara bra. Vi har redan hunnit med att småpyssla en hel del, sätta upp nya gardiner i lillstugan, och bona om den ordentligt till våra gäster dyker upp, grävt upp en igenvuxen rabatt, tömt mulltoan på finfin gödning, lagt en massa jord på jordkällaren, och rensat fram ett smultronland som ger ordentlig avkastning. Dessutom har vi tagit en del shoppingtimmar för att komplettera där det behövs. Nya dynor till hammocken har införskaffats till exempel.

Smultronen har förädlats, både till sylt (som tog slut) och till smultrongrottor (som nästan också är slut), och sedan till nya smultrongrottor (som just nu fyller stugan med väldoft). Vi har dessutom hunnit ro lite i favoritgrannens eka som vi får låna hur mycket vi vill, och varit med och jobbat med gubbarna på en arbetsdag. Det blev en hel del sly som röjdes bort, och blåbärsris med mogna blåbär i storleksordning spelkulor lades i dagen. Det kommer definitivt att bli en befria-blåbären-aktion snart :). Och så har vi ju varit till mamma och T för att fira att T fyllt 60 år. Trevligt kalas, god mat och galet lurviga hundar är en bra sammanfattning.

Stegräkningen: Lördag förra veckan: 9020 steg, söndag: 28975. Shake på Högs loge. Sommar, solsken, galen värme, fantastisk dans och bara underbar lycka. På vägen hem från badet i Lintjärn; trolska dimslöjor. Måndag: 6743 steg, tisdag: 9952 steg, onsdag: 8714 steg, torsdag: 7807 steg, fredag: 11219 steg, lördag: 9576 steg. Idag: 7527 steg. Förmodligen har fler steg tagits under dessa dagar än de som registrerats, men eftersom jag har ett filter på räknaren som gör att stegen måste tas åtminstone 7 st i följd för att registreras, och man oftast inte tar så många steg åt gången när man plockar blåbär, gräver dynga, eller rensar land, syns de inte i sluträkningen. Kroppen har däremot känts genomarbetad, så det känns ok ändå.

Och sjön då? Jodå, trots kyliga nätter håller den över 20 grader, och vi badar varje dag. Tur att man har goda vänner och grannar som håller koll på hemmet när man är borta 🙂

KRAM

Lämna en kommentar